Handige tips voor een occasion aanschaffen

Een occasion kopen bij een auto dealer is niet zo maar een aankoop, vaak gaat er veel geld, tijd en energie in zitten. Gelukkig zijn er een aantal handige tips om dit proces een stukje makkelijker te maken. Wanneer je deze tips goed onthoud, is het proces misschien net wat minder spannend. Bij het kiezen van de juiste occasion komt natuurlijk veel kijken. Deze tips zullen wat houvast bieden en je helpen in het maken van de juiste keuze.

Betrouwbare auto dealer

Een betrouwbare auto dealer is de belangrijkste stap in het proces van een occasion kopen. Gelukkig is er tegenwoordig veel informatie over auto dealers online te vinden. Kijk goed naar de recensies van de auto dealers op verschillende platformen. Zo kun je kijken op social media kanalen, Google en trustpilot. Hier kun je lezen over de ervaringen van anderen bij auto dealer waar jouw oog op gevallen is. Natuurlijk hoeft één slechte recensie niet te zeggen dat de auto dealer onbetrouwbaar is, dus let goed op het gemiddelde cijfer.

Luister naar je gevoel

Hoewel je misschien weinig kennis van auto’s hebt of geen ervaring hebt met auto’s kopen, is het toch belangrijk om op jouw gevoel af te gaan. Mocht je het idee hebben dat iets niet helemaal correct is of dat een bepaalde prijs niet eerlijk is, luister daar dan naar. Gebruik je mensenkennis en je intuïtie. Doe goed onderzoek en maak pas een beslissing als het helemaal goed voelt.

Maak een proefrit

Het is altijd verstandig om een proefrit te maken in verschillende auto’s. Zorg dat je altijd vergelijkingsmateriaal hebt, dus maak niet in maar één auto een proefrit. Er merk en model heeft een andere vorm van rijcomfort. Het is essentieel dat hoe de auto rijdt, jou goed bevalt. Dit is erg persoonlijk, dus zorg dat je altijd zelf ook achter het stuur zit. Als je het spannend vindt, kun je altijd iemand anders naar een grote parkeerplaats laten rijden. Dan kun jij daar rustig wennen aan de nieuwe auto. Het is het verstandigste om de auto in meerdere situaties te testen. Bijvoorbeeld optrekken op de snelweg, maar ook in drukkere gebieden met veel stoplichten. Koop nooit een auto zonder te proefrijden. Soms kom je ook bepaalde gebreken tegen wanneer je de auto gaat testen.

Het is zover, je bent klaar voor de grote stap: een auto kopen. Lees je goed in en vergeet natuurlijk deze bovenstaande tips niet. Een laatste tip voor het aanschaffen van een occasion bij een auto dealer is de volgend: neem iemand mee. Dit hoeft niet iemand met veel verstand van auto’s te zijn, dit kan ook iemand zijn om jou te helpen met de beslissing. Een klankbord, iemand om je twijfels en bedenkingen mee te overleggen. Veel succes bij het kopen van jouw occasion.