Hoe koop ik een geschikte taxi?

Bent u van plan om een taxibedrijf te beginnen? Dan moet u allereerst natuurlijk uw bewijs van goed gedrag aanvragen bij de gemeente. Hierna moet u uzelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel en moet u een taxivergunning aanschaffen. Dit is redelijk gemakkelijk te regelen via het internet en kan zelfs ook via de fysieke weg. Bij een taxi bedrijf horen natuurlijk ook goede auto’s om de klanten mee te vervoeren. Om tot een geschikte keuze te komen moet u een aantal zaken bekijken, anders koopt u straks een ongeschikte auto.

Het type auto

Natuurlijk moet u allereerst kijken naar uzelf als organisatie. Want wat bent u precies van plan met het type klant dat u wilt bereiken? Zijn dit voornamelijk personen die met een bakkie op uit de kroeg komen of zijn dit mensen die net van een zakelijk etentje komen? Ook kunt u uzelf natuurlijk richten op vakantieganger die naar de luchthaven gebracht moeten worden.

Bij dit laatste geval moet u dan rekening houden met het aanschaffen van de auto, want hier moet u rekening houden met koffers en andere bagage. Voor zakenlui is het echter weer belangrijk dat de auto comfortabel is en er geen gebreken zijn.

Betalen van de auto

Gaat u een eenmanszaak beginnen? Dan is het natuurlijk de beste manier om één auto aan te schaffen met nog een eventuele back-up. Deze back-up zal u echter wel wat meer maandelijkse kosten opleveren, maar u bent wel verzekerd van werk want u kunt altijd rijden. Zelfs wanneer er één auto defect is.

Het mooiste is als u een auto kan kopen met eigen vermogen. Zo zit u niet aan een lening vast en betaald u geen rente. Bij het afsluiten van een autolening moet u rekening houden met de looptijd en de hoogte van de rentepercentages. U doet er goed aan om de verschillende geldschieters met elkaar te vergelijken.