Met de taxi of met de eigen auto naar Schiphol?

Wanneer je op reis gaat zijn er een aantal manieren hoe je bij Schiphol kunt belanden. De meeste mensen kiezen ervoor om zelf ernaar toe te rijden of om een taxi te gebruiken. Het is moeilijk om te beslissen welke beter is, want beide komen met voor- en nadelen.

Meestal kiezen mensen ervoor om zelf naar het vliegveld te rijden. Je bent dan van niemand afhankelijk. Je hoeft op niemand te wachten en je kan situaties vermijden waar de taxichauffeur te laat aankomt. Maar je gaat je auto moeten parkeren bij Schiphol en op anderen vertrouwen dat ze op je auto zullen letten. Soms moet je ook je autosleutel achterlaten en dat zit niet goed bij een ieder.

Als je met een taxi naar het vliegveld gaat, kun je dan de hele rit door relaxen. Je hoeft de auto zelf niet te besturen en hoeft dan ook geen parkeerplaats voor de auto te regelen. Je auto blijft dan lekker thuis geparkeerd. De chauffeur zal je ook met je bagage helpen. Soms wanneer je terug bent van je reis ben je moe en komt een taxi dan goed van pas.
De prijzen van parkeerplaatsen kunnen flink oplopen, dus vele mensen zouden liever voor een taxi betalen om goedkoper uit te komen. Als je vroeg van tevoren een parkeerplek reserveert kun je wel wat geld besparen, maar een taxi blijft wel goedkoper. Het ligt dus aan jou om te beslissen welk optie je beter vindt.