Opzetten van een taxibedrijf

Heeft u altijd al een eigen taxibedrijf gewild? Maar heeft u geen idee hoe u dit precies op zet? Dan zullen wij u op de hoogte brengen van de gang van zaken rond het opzetten, zodat u weet waar u op moet letten. Zo moet er een financiering geregeld worden en moeten de geschikte papieren in huis zijn. Wij zullen alles voor u toelichten zodat u meteen aan de slag kunt! Allereerst wensen wij veel succes met het opzetten van de onderneming.’

Documenten in orde?

Voordat u aan de slag kunt met het vervoeren van mensen moet u natuurlijk de juiste documenten aangevraagd hebben. Zo moet u een verklaring omtrent het gedrag aanvragen bij uw gemeente. Hiernaast moet er een vergunning worden vergeven voor het taxivervoer. Bent u met meerdere personen? Dan moet er ook worden nagedacht over een verklaring gezamenlijk vervoer en moet er per taxi een vergunning worden aangevraagd. Dit kan bij het Kiwa Register.

Heeft u eenmaal een taxi in bezit? Dan moet deze ook nog worden gekeurd door het RDW. Er met een boordcomputer aanwezig zijn, moet de auto een blauw kenteken bezitten en moet er een taxameter opzitten.

Taxi’s kopen

Bij de aanschaf van een taxi moet u rekening houden met het type bedrijf dat u wilt zijn. Gaat u vooral het luxere segment taxi’s aanschaffen? Zorg er dan voor dat ook de potentiële klanten hierop aansluiten, want niet iedereen wilt natuurlijk voor een hoge prijs in een Mercedes zitten. Om de auto’s te kunnen betalen moet u in het bezit zijn van voldoende eigen vermogen. Dit heeft u in de loop der jaren kunnen sparen, maar u kunt er ook voor kiezen om een passende autolening af te sluiten.

Hierbij moet u ervoor zorgen dat er voldoende research is gedaan naar de verschillende mogelijkheden, de aanbieders en natuurlijk de prijzen.