RDW kenteken check uitvoeren

Het is geen geheim dat iemand, die een auto op het oog heeft, een RDW kenteken check kan doen om te kijken wat hij allemaal over de auto te weten kan komen. Maar ook de eigenaren kunnen een kenteken check uitvoeren om informatie over hun auto te krijgen.

1. Allereerst kan men te weten komen hoeveel de dagwaarde van hun auto eigenlijk is. Het kan best moeilijk zijn om dat zelf te bepalen. Vooral wanneer hij de auto al enkele jaren geleden gekocht heeft. Doordat men weet wat de dagwaarde is, kunnen ze een correcte en eerlijke prijs vaststellen.
2. Soms is het nodig om informatie van een aantal jaren geleden te achterhalen. Misschien voor jezelf of als bewijs voor de koper. Bij de RDW kun je informatie van je voertuig tot 9 jaar geleden terugvinden. Gegevens zoals: een opsomming van technische- en milieugegevens van de auto, data van tenaamstelling en tellerstandoordeel. Dit alles kun je in PDF vorm krijgen.
3. Bij het verkopen van een auto is het belangrijk om alle geregistreerde gegevens van je voertuig bij de hand te hebben. Ook deze gegevens kun je krijgen bij het doen van een RDW kenteken check. Je vindt dan alle algemene informatie zoals: het vervaldatum van de APK en PK geschiedenis, aantal eigenaren, laatst geregistreerde tellerstand en nog veel meer.

Als je snel alle informatie over je voertuig wilt hebben, is een RDW check dus een goede oplossing.