Shortlease is ideaal voor zzp’ers!

Als ZZP’er is de keuze qua auto’s wat beperkt. Zo heeft u de volgende mogelijkheden:

Als ZZP’er een auto kopen

U kunt er voor kiezen om een auto te kopen. Dit betekent echter wel dat u een fors bedrag aan de dealer moet betalen plus de benodigde onderhouds-, servicekosten en apk-keuringen. Daarmee is de auto wel gelijk eigendom van u. Echter betekent dit ook dat als de zaken even niet zo goed lopen dat u op uw auto beslag zult moeten leggen. Vaak draait dit laatste tot een verlies.

Als ZZP’er een auto huren

U kunt er ook voor kiezen om een auto te huren. Als ZZP’er heb je hiermee niet met de bovenstaande risico’s te maken. Echter betekent dit wel dat u vaak een fors bedrag moet betalen. Dit kan al snel oplopen in de honderden euro’s. Terwijl de auto op de naam van de verhuurder blijft staan.

Als ZZP’er een auto leasen

Als zzp’er komt u vaak niet in aanmerking voor het leasen van een auto. Veel leaseaanbieders stellen eisen bij het aangaan van een leasecontract. Zo zult u een jaarrekening moeten kunnen tonen. Daarnaast zit u met een langlopend leasecontract ook vaak voor een langere tijd vast aan een leasecontract. Iets dat u als ZZP’er niet wilt!

ZZP’ers en Shortlease!

Gelukkig kunt u tegenwoordig ook een auto leasen met een minder lang leasecontract. Zo kunt u voor een shortlease auto kiezen. In dit geval gaat u een contract met een leasemaatschappij aan voor minimaal 2 maanden. Na deze 2 maanden kunt u wekelijks opzeggen. Opgemerkt moet worden dat een shortlease auto dan ook minder kosten met zich mee brengt dan wanneer u voor een langere tijd een auto huurt. Daarnaast blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij. Dit betekent dat u geen risico over de auto loopt zoals bij de aankoop van een auto.